Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Angela Merkel: Germania intră în „lockdown“ parțial din 2 noiembrie

Angela Merkel a anunțat că Germania va intra într-o perioadă de „lockdown“ parțial din 2 noiembrie, însă școlile și creșele vor rămâne deschise.  
Angela Merkel masca Germania cancelar

„Trebuie să acționăm, acum, pentru a evita o urgență națională acută de sănătate”, a declarat cancelarul, adăugând: „Dacă infecțiile continuă în acest ritm, vom fi la limitele capacităților sistemului nostru de sănătate”. 

Noile măsuri,  „dure” și „la nivelul întregii țări”, au fost hotărâte pe fondul creșterii numărului de infectări, ce au depășit pragul de 50 la 100.000 de cazuri într-o săptămână, a spus guvernul german, transmite Euronews.

Astfel, guvernul federal și cei 16 premieri de stat au decis să închidă restaurante și pub-uri pe tot parcursul lunii noiembrie, alături de cinematografe, târguri comerciale, teatre și centre de fitness.

De asemenea, toate competițiile sportive profesionale din Germania, inclusiv fotbalul de nivel înalt, se vor desfășura cu ușile închise, iar activitățile sportive pentru amatori vor fi interzise.

Referitor la adunări, au voie să se întâlnească nu mai mult de zece persoane, iar contactul va fi limitat la două gospodării, a mai spus Merkel.

Guvernul a sfătuit cetățenii să nu facă „excursii personale inutile” în alte regiuni din Germania și oricine poate lucra de acasă ar trebui să o facă.

Rezidenților căminelor de îngrijire li se va permite în continuare să aibă vizitatori, iar magazinele vor rămâne deschise, cu o restricție de un client la fiecare 10 metri pătrați.

Germania va acorda un ajutor suplimentar de urgență de până la 10 miliarde de euro celor care au fost afectați financiar de pandemie.

Noul „lockdown“ a provocat îngrijorări în industria HoReCa din Germania, mii de proprietari organizând un protest la Poarta Brandenburg din Berlin pentru a cere guvernului mai mult sprijin financiar.

În ultimele 24 de ore Germania a înregistrat 14.964 de noi cazuri de COVID-19 şi 85 de decese, având disponibile doar 25% din paturile de la terapie intensivă. De la începutul pandemiei și până în prezent, țara a raportat 486.031 de cazuri și 10.387 de decese.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii