FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul unei noi ediții a emisiunii reINVENTAREA României, directorul Fundației Vodafone România a explicat care sunt beneficiile procesului de digitalizare și pentru sectorul educațional. „Nu trebuie să privim digitalizarea ca pe o soluție de urgență adoptată în această perioadă. Pentru ca aceasta să-și producă efectele pozitive asupra mediului educațional, noi toți trebuie să privim acest proces ca pe o soluție pe termen lung. Trebuie să înțelegem că pentru a se adapta mult mai ușor și rapid acestui proces, profesorii au nevoie de sprijin în acest sens, fie de la companiile private, fie de la instituțiile statului. Nu poți să ai pretenția ca profesorii să vină cu un bagaj de competențe digitale peste noapte, fără ca nimeni să se implice”.

Referitor la ce a însemnat aceste șapte luni de pandemie pentru ea, Angela Galeța a menționat faptul că atât pe plan profesional, cât și pe cel personal, această perioadă poate fi caracterizată ca fiind o perioadă a parteneriatelor fructuoase.

Și dacă în plan personal, directorul Fundaţia Vodafone România a recunoscut că a resimțit puternic o reală mobilizare din partea părinților, a cadrelor didactice pentru ca școala online să se desfășoare în condiții optime pentru copii, în plan profesional, Angela Galeța a precizat că cele mai potrivite soluții au fost adoptate numai împreună cu partenerii și colaboratorii.

„În plan personal, am resimțit o adevărată desfășurare de forte încă din momentul în care s-au închis școlile în perioada de lockdown. Profesori, părinți am lucrat în echipă ca să găsim cele mai bune soluții pentru ca ai noștri copii să-și continue procesul educațional într-un ritm cât mai eficient. În ceea ce privește partea profesională, această perioadă dificilă a fost clar caracterizată de tot ceea ce înseamnă colaborare și parteneriat. Spre exemplu, în momentul în care s-au închis școlile, aveam în desfășurare cel puțin proiectul Școala din valiză și peste noapte a trebuit să găsim o soluție ca acei copii să-și poată continua procesul de educație, deși școlile erau închise. Nu a fost deloc ușor, dar alături de partenerii noștri am găsit soluțiile optime. Și, dintr-o dată de la 10 școli, am ajuns la 22 de școli și centre de educație care foloseau platforma noastră. Am înregistrat și un număr de peste 5.000 de copii care s-au logat în platformă și care și-au parcurs acolo lecțiile. ”

Care a fost lecția pe care Angela Galeța a învățat-o din acest „nou normal”? …conform acesteia, a fost cea a răbdării – „ aceea de a avea răbdare cu cei din jurul tău, cu ai tăi copii și chiar cu tine însăți”, a concluzionat directorul Fundaţiei Vodafone România.