Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Angajatul preia de la angajator plata contribuțiilor pentru sănătate și pensie, de la 1 ianuarie 2018

„Programul de guvernare 2017 – 2020” conține un pachet de măsuri ce vizează contribuțiile sociale obligatorii (contribuția pentru sănătate – CASS și contribuția pentru pensii – CAS), pachet care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018, au anunțat reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„Nivelul contribuțiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeași dată de 1 ianuarie 2018, se are în vedere și reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceste contribuții vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului”, au subliniat reprezentanții Finanțelor.

Sumele reprezentând CAS și CASS, care în prezent sunt datorate de angajator, în nume propriu, vor fi preluate de către angajat.

Această măsură va asigura angajatului creșterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei și implicit o pensie mai mare. Măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere și scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat”, au precizat reprezentanții Finanțelor.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii