FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile vor să implementeze o taxă de solidaritate pentru cei cu venituri excepționale, fiind vorba de un procent care urmează a fi analizat, a declarat joi ministrul desemnat al Finanțelor, Ionuț Mișa, la finalul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, scrie Agerpres.

„Taxa de solidaritate se va adresa în special celor cu venituri excepționale. Încercăm să nu afectăm deloc clasa de mijloc. Astăzi analizăm plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă, ca cifră, 14.500 lei. Este vorba de ce depășește 14.500 lei net. Vrem să ne asigurăm că acest plafon este considerat un venit excepțional ca nu cumva să impozităm o zonă care nu ne este astăzi… Nu am definit încă procentul”, a spus Mișa.

El a precizat că cel mai probabil din 2018 va fi implementată această taxă.

Din analiza de astăzi, numărul persoanelor cu așa venituri este destul de mic. Se situează până în 10 procente din cei care dețin venituri”, a mai arătat ministrul desemnat al Finanțelor.

Această taxă este introdusă și în noul „Program de Guvernare 2017 – 2020”, fără să fie detaliată:

„Vom introduce contribuția de solidaritate începand cu 1 ianuarie 2018, dar și o taxa suplimentară pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătății populației.”