Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Andrei Pleșu este audiat de procurori în calitate de martor în dosarul „Mineriada”

Scriitorul Andrei Pleșu, fost ministru al Culturii la începutul anilor '90, s-a prezentat, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat în calitate de martor de procurorii militari în dosarul „Mineriada”, informează AGERPRES.
Andrei Plesu

Tot la Parchetul General a venit, joi, și omul de afaceri Adrian Sârbu, pentru a fi audiat în același dosar.

La sosirea la Parchetul General, Andrei Pleșu a spus: „Singurul film documentar despre Piață și despre acel episod nefericit a fost finanțat de Ministerul Culturii și a fost făcut de Stere Gulea. A fost chemat și el. Pentru mine este o experiență nouă, pentru că nu am mai fost la procuratură până acum”, conform AGERPRES.

În opinia sa, „episodul Mineriada ne-a costat foarte mult”.

„Eu am aflat de prezența minerilor când, vrând să merg la serviciu, adică la Ministerul Culturii, mi-au oprit mașina, au percheziționat-o, m-au legitimat, mi-au dat drumul să plec și mi-au spus: «Venim și noi!». Atunci mi-am dat seama că orașul e împânzit, pentru că eu nu eram într-un executiv restrâns care lua decizii. (…) Eu nu pricep toată situația de atunci. În orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod”, a spus Pleșu.

Pe 23 decembrie 2016, Parchetul Militar decis punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990

De asemenea, au fost puși sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al guvernului interimar al României, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

VEZI RADIOURILE CU CELE MAI MARI VENITURI DIN PUBLICITATE ÎN 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii