Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Andrei Muraru este noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Andrei Muraru și acreditarea acestuia în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României, a anunțat Administrația prezidențială.
Andrei Muraru

Consilier prezidențial din decembrie 2014, Andrei Muraru a fost propus ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii pe 4 martie și a primit aviz favorabil de la comisiile reunite de specialitate din Parlament pe 14 aprilie.

Andrei Muraru (39 de ani) este absolvent al Facultății de Istorie, licențiat al programului de Master Românii și Europa și doctor în istorie al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

În 2008, Andrei Muraru a fost decorat de Regele Mihai pentru contribuția adusă la cunoașterea istoriei monarhiei din România cu medalia „Regele Mihai I pentru loialitate”, iar în 2015 a fost decorat pentru activitatea în fruntea IICCMER cu Ordinul „Coroana României” în grad de Ofițer.

În 2019, el a fost decorat de Președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu Grande Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii