Cautare
, Contributor

Forbes.com

Cariere |
|

Andrei Goşu, Ascendis: Faci bani atunci când frica este mai uşoară decât regretul

Andrei_Gosu_high_rez.JPG
Antreprenorii au o balanţă emoţională internă: într-un taler stă frica de a nu pierde, iar în celălalt e regretul că nu vei câştiga. Continuând această metaforă vizuală, faci bani atunci când frica este mult mai uşoară decât regretul, susține directorul general al Ascendis.

Acesta a declarat pentru Forbes România că, în prezent, cel mai uşor se pierd bani atunci când investeşti în domenii la care nu te pricepi deloc.” Din exterior, orice business pare mult mai uşor şi mult mai profitabil decât este, de fapt. Antreprenorii care doresc să investească în domenii în care nu au experienţă îşi pot diminua riscurile dacă se asociază cu un partener de încredere, care a acumulat experienţă în branşa respectivă.”, spune Goșu.

Dacă ar avea doar 10.000 de euro i-ar investi în ceea ce ştie să facă cel mai bine. „Eu sau soţia mea cred că am alege o afacere în domeniul serviciilor în resurse umane sau al traducerilor.”, adaugă el.

Consideră că fiecare generaţie are preocupările şi valorile ei, iar dacă aparţii generaţiei pe care o ţinteşte afacerea ta, înţelegi mai bine nevoile posibililor clienţi şi ai mult mai multe şanse de succes.

Cum vedeti anul 2013?

Ţinând cont că preşedintele Franţei a spus că perioada de criză a rămas în spate, iar cancelarul Germaniei s-a declarat optimist, sunt şi eu încrezător. Sper să se calmeze apele şi în politică, pentru că mediul economic românesc, în 2012, a fost afectat de criza de la jumătatea anului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii