Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Andrei Cruceru, CEO Metaminds: “Ceea ce am observat este că investițiile care se fac în mediul privat nu sunt la nivelul potențialului real”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Andrei Cruceru

Vacanță pentru business

Categoric, compania noastră nu intră în vacanță. Activăm într-un domeniu care și-a adus contribuția în ultimii ani la transformarea tuturor industriilor. Atât mediul privat, cât și cel al administrației publice au deschis, cu precădere de anul trecut, proiecte de digitalizare în care și noi suntem implicați în zona de integrare. Tot în procesul accelerat pe care îl observăm de anul trecut, o zonă de specializare în care noi excelăm, cea de soluții de securitate cibernetică, a devenit predilectă, aceasta fiind problema cea mai stringentă în clipa de față asociată domeniului tehnologiei informației.

Suntem în plin proces de implementare atât a unor proiecte recent câștigate, cât și a unor proiecte de o mai mare complexitate și care s-au derulat pe o perioadă mai lungă.

Ceea ce am observat, însă, în discuțiile multiple de business pe care le-am avut în ultima perioadă este că investițiile care se fac în mediul privat, de exemplu, nu sunt  la nivelul potențialului real, existând o abordare precaută pentru investițiile în proiecte complexe.

Certitudini și predictibilitate

Certitudinile sunt date de capacitatea noastră și a industriei noastre de a transforma prin tehnologie procesele și operațiunile oricărei organizații. Certe sunt și oportunitățile uriașe la nivel de țară pe care le avem, putându-se aduce o certă valoare prin alinierea instituțiilor publice cu companiile de tehnologia informației, ceea ce ar însemna semnificativ mai multă predictibilitate la nivel macro, un exemplu în acest sens constituindu-l  Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. Astfel, PNRR ar urma să constituie cel mai mare pachet de stimulente finanțat vreodată în Europa pe termen lung, aducând, de la sine, nivelul de predictibilitate necesar pentru dezvolarea firească și organică a afacerilor din zona de tehnologie a informației.

Îngrijorări

Simțim că nu este un ritm susținut și o certitudine spre care ne îndreptăm în redresarea economiei. Pe de o parte, avem nevoie cu toții de predictibiliate a mediului de afaceri pentru a ne îndeplini obiectivele propuse, iar pe de altă parte, există o anumită precauție a mediului privat în care multe companii nu îndrăznesc să deschidă mai amplu investițiile la nivelul potențialului sau al nevoilor reale de business.

De asemenea, o provocare majoră a industriei de IT care se resimte în această perioadă este găsirea specialiștilor pe domeniul nostru de activitate, ceea ce ne face să privim cu oarecare îngrijorare spre potențialul de scalare rapidă a structurii companiei, pe măsura nevoilor de business în continuă transformare și adaptare.

Planuri de business

După o creștere susținută în ultimii 5 ani, obiectivul principal îl constituie consolidarea. Ne continuăm planurile de investiție, prioritizând extinderea echipei, până la 50 de oameni, concomitent cu  dezvoltarea zonei de R&D, diferențiatorul principal pentru business-ul nostru.

Vacanță în țară sau străinătate

Da, voi pleca într-o vacanță binemeritată după doi ani de activitate continuă. Vor fi două săptămâni alături de familie, atât în țară, cât și în străinătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii