FacebookTwitterLinkedIn

Opinia îi aparține lui Andrei Crețu, Co-Founder pluria și a fost expusă într-o nouă ediție a emisiunii reINVENTAREA României a cărei tematica a fost „back to work”. „Cumva de ani buni era solicitat acest mod de lucru de către angajați și oferit de către angajatori într-o pondere mai mică sau mai mare. În schimb, pandemia a accelerat foarte mult această dinamică și a scos-o la lumină. Practic, migrarea către munca remote era într-un fel înfrânată de către managerii care nu aveau încredere că oamenii sunt performanți și pot fi productivi și în afara biroului și, iată că această pandemie ne-a dovedit tuturor că se poate”.

Pe de altă parte, Andrei Crețu punctează că acum, după câteva luni în care s-a experimentat această modalitate de lucru, mulți angajați au început să-și dea seama că nici lucratul numai de acasă nu este tocmai o soluție sustenabilă pe termen lung.

Cred că în viitor nici nu ne vom întoarce la birou în aceeași formula, dar nici nu vom lucra de acasă în acest ritm, izolați, permanent. Și atunci nevoia de flexibilitate, pentru că acesta este cuvântul de ordine, a ieșit foarte mult la la suprafață. Este o oportunitatea pe care și noi am descoperit-o prin acest tip de parteneriate cu operatorii de spații de co-working și de aici una dintre cheile desfășurării business-ului nostru – să încercăm să construim o rețea de birouri alternative”, a punctat Andrei Crețu, Co-Founder pluria.

Potrivit acestuia, în perioada următoare viitorul pieței muncii va lua o formă de natură hibridă: nici biroul nu va dispărea în totalitate, nici lucratul de acasă. Ceea ce dă naștere unei noi tendințe: aceea ca angajatorul să ofere libertatea și flexibilitatea fiecărui angajat ca să-și personalizeze programul în funcție de modul în care vrea să lucreze.