Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Andrei Costescu despre secretele aplicaţiilor mobile

Andrei Costescu, fondatorul mReady, o companie din România care dezvoltă aplicaţii mobile, a povestit, în cadrul Forbes Successful Me, care sunt în opinia lui etapele din spatele unei afaceri de succes.
 aboneaza-te
Andrei Costescu

Începând antreprenoriatul în urmă cu zece ani, în 2005, acesta a trecut prin nenumarate experienţe care l-au făcut să își dea seama ce înseamnă cu adevărat mediul afacerilor. Și-a deschis propria firma imediat după ce a dat Bacalaureatul, a vrut să rămână antreprenor și niciodată angajat, explicând apoi ce a însemnat acest lucru pentru el: ,,A trebuit ca toate lucrurile astea să le învaţ pe barba mea. Şi pe barba mea înseamna şi fără salariu.”

Invitaților conferinţei Successful Me, Andrei Costescu le-a oferit trei lecții de business pe care le-a considerat mai importante.

,,Inainte de a fi un antreprenor bun, trebuie să fii un angajat bun”, spune el. Menționează că trebuie să treci prin anumite etape și trebuie să ajungi la rezolvarea unor probleme pentru a înțelege ce înseamnă antreprenoriatul. Deși nu a fost niciodată angajat, știe că numai așa poți ajunge să capeți o anumită educație în afaceri.

VEZI CE AU SPUS CEILALȚI SPEAKERI DIN ACEEAȘI CONFERINȚĂ SUCCESSFUL ME 4

A doua lecție oferită de către antreprenor are în vedere succesul unei idei. Acesta aminteşte: ,,Există un mod sistematic prin care poţi face ca o idee să fie de succes!”. Convins de experiențele prin care a trecut, el crede cu tărie că în momentul în care ai o idee proastă trebuie să crezi în ea chiar dacă  nu este cea mai reuşită decât să ai o idee bună, dar în care nu crezi absolut deloc şi pe care să nu o valorifici.

,,A începe singur nu e acelaşi lucru cu a fi singur!” este cea de-a treia lecție a sa de business. Acesta a ținut să aducă în prim plan perioada în care deţinea întreaga companie pe umerii săi. În acel moment a hotărât  să lase lucrurile să funcționeze fără el și să creeze autonomie în firma sa.

Andrei Costescu este de părere că trebuie să îi lași pe oamenii din jurul tău să crească, să capete experiență, încât să se descurce pe cont propriu. ,,O idee porneşte întotdeauna cu a da mai departe”, mai spune acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii