FacebookTwitterLinkedIn

Andreea Mocanu, Digital Business Services Manager, Konica Minolta România

Forbes: Va intra afacerea D în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” după un an de pandemie? 
Andreea Mocanu: Cu siguranţă vom avea o vară plină! Digitalizarea este în plin avânt în România, iar vara este perioada în care companiile analizează posibilităţile de optimizare a activităţii lor și soluţiile existente pe piaţă, pentru implementarea celor mai potrivite proiecte, începând din toamnă.

Pe lângă discuţiile pe care le purtăm cu clienţii, prezentări şi oferte, vara este şi un bun moment pentru împrospătarea portofoliului nostru de soluţii IT, lansarea de noi parteneriate şi creşterea competenţelor tehnice ale echipei.

Forbes: Unele dintre cele mai des întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul ultimului an și jumătate au vizat absența certitudinilor și lipsa de predictibilitate. Au apărut certitudini în vara 2021 pentru afacerea pe care o conduceți? Au apărut elemente de predictibilitate?

Andreea Mocanu: 2021 este un an important pentru Konica Minolta România, cu atât mai mult cu cât compania aniversează 30 de ani de activitate în piața locală. Desigur, vorbim despre certitudini date de numărul mare de solicitări pentru soluţii de management al documentelor, registratură electronică sau automatizare a fluxurilor de lucru, dar și de implementările de succes din ultimul an.

Aceasta este cea mai bună confirmare a faptului că decizia pe care am luat-o în urmă cu câţiva ani – aceea de a veni în întâmpinarea cerințelor din piață cu soluţii complete de management al documentelor, prin îmbinarea competențelor noastre în domeniul documentelor tipărite cu managementul informației electronice, şi de a oferi un concept unitar în ceea ce priveşte lucrul cu documentele – a fost una potrivită.

Forbes: Ce anume vă îngrijorează în această vară, în domeniul/sectorul în care activați?

Andreea Mocanu: Singura îngrijorare este timpul limitat pe care îl avem la dispoziție pentru dezvoltarea unor noi proiecte. De câțiva ani ne spunem că „poate vara aceasta va fi mai liniştită”, însă se dovedeşte dimpotrivă, că vara este o perioadă aglomerată în care trebuie să „navigăm” cu maximum de eficienţă între concediile noastre şi ale clienţilor, între training-uri, inovare şi product development. Altfel, este evident că IT-ul nu poate decât să accelereze, indiferent de anotimp, iar ambiţia noastră este să ne poziționăm cât mai sus, „pe creasta valului”.

Forbes: Cum arată planurile Dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2022?

Andreea Mocanu: Planurile noastre sunt evident de creştere, adaptate vremurilor pe care le trăim; ne aşteptăm la proiecte din ce în ce mai variate, în creştere atât ca număr, cât şi din punct de vedere al complexităţii.

În calitate de integrator IT&C, ne adresăm cu soluţii combinate de printing și IT atât companiilor situate în topul industriilor în care activează, dar în egală măsură, şi firmelor mai mici, cu vechime în piaţă sau celor aflate la început de drum – digitalizarea reprezentând o nevoie universală, indiferent de industrie, de mărimea sau vechimea firmei.

Forbes: O întrebare personală: plecați în vacanță în această vară? De ce? (dacă răspunsul este afirmativ: Unde veți pleca în vacanță: în țară sau în străinătate?)

Andreea Mocanu: Ne vom petrece şi această vacanţă de vară în România. Am ales două destinații preferate, Transilvania și Marea Neagră, unde ne vom bucura de atmosfera de familie și frumuseţile țării noastre. În Transilvania vom convieţui pentru câteva zile în mjlocul naturii, iar apoi ne vom bucura de mare într-o zonă liniştită şi foarte dragă nouă.

(8 iulie 2021)