
Copiii ne preiau energia și dacă suntem împliniți, fericiți, veseli, așa vor fi și ei! Cu acest crez am pornit în această frumoasă aventură alături de Alexandru Tudor și în continuare mă ghidez după el, chiar dacă este greu de foarte multe ori.
Când mă uit înapoi, cred că întoarcerea mea la serviciu la 4 luni după ce am născut a fost puțin cam rapidă. Alex încă mai mânca o dată la 3 ore, nu aveam bonă internă și a fost foarte complicat de gestionat oboseala. Fizic eram la birou, dar mintea mi-era la copil. Am avut ca ajutor o bonă, dar de bază au fost și sunt cele două bunici care-l iubesc foarte mult, lucru care m-a ajutat să-mi regăsesc liniștea la birou.
Consider că trebuie să fii activ, conectat și să-i dai acest exemplu și copilului tău. Îți face bine ca om să ai o activitate (dar neapărat una care-ți place) care are impact asupra societății în care trăim și de care să fim mândri la finalul zilei! Și, mai ales, să fie și copilul tău mândru. Cumva să ai un impact pozitiv asupra celor din jur: copil, familie extinsă, colegi, colaboratori, clienții cărora te adresezi și în final lumea din care facem parte. Fiecare om contează în acest puzzle complex care înseamnă lumea în care trăim.
Am grijă ca timpul petrecut cu fiul meu să fie unul de calitate. Dimineața ne trezim cu un ritual afectuos, luăm micul-dejun împreună, îl duc la grădiniță, iar la finalul zilei mă dedic lui – joacă, parc, sport. În weekend stau cu el, iar atunci când doarme la prânz sau e în parc cu buncii, am timp de hobby-urile mele și de prieteni.
Împart foarte armonios acest timp de weekend. Cred că trebuie să evităm să ne punem presiune inutilă sau să ne simțim vinovați dacă facem ceva și pentru noi. Faptul că ne uităm ca persoane, cu micile plăceri, evadări, nu face decât să ne transforme în posomorâți, fără energie și nu am aduce nimic bun copiilor noștri.
În toate trebuie un echilibru. Așa că recomand mamelor să se odihnească, să ceară ajutorul când se simt depășite, să-și facă micile plăceri fără să amâne, să fie afectuoase cu copiii și să nu uite că au înfăptuit un miracol! Au dat viață!
- Să fie frumoase pentru copiii lor și să fie conștiente că-și pun amprenta cel mai mult pe ei, pe ce vor deveni la vârsta adultă.
- Să-i formeze pentru viață, pentru cum vor să devină, să petreacă timp de calitate cu ei.
- Să le observe punctele forte și să-i încurajeze.
- Să le formuleze doar cuvinte pozitive, căci le vor înregistra pentru toată viața!
- Și atenție mare la cei din jur cu care intră în contact! Bonele și prietenii să fie cu același set de valori ca și noi, căci își pun amprenta asupra lor!
- Să aibă încredere în ele!