FacebookTwitterLinkedIn

Andreea Florea, Managing Partner la Brandtailors

Forbes: Care este cartea pe care o recomandați oricărui tânăr antreprenor? De ce? Ce v-a plăcut cel mai mult?

Andreea Florea: Dacă ar trebui să fac o recomandare unui tânăr antreprenor, atunci ar fi nu să citească o carte de business sau alta (ceea ce nu e neapărat un lucru rău), ci să pună cărțile deoparte, să înceapă chiar de azi să experimenteze și să își tragă propriile concluzii.

Din experiențele mele recente de lectură și de business, am remarcat un lucru aproape descurajant: oricât de bine intenționate ar fi, lecțiile și recomandările din cărțile de business își pierd validitatea – cel puțin parțial – pe parcursul desfășurării demersului editorial. Mai pe scurt, până iese din tipar rețeta succesului „în 10 pași simpli”, cel mai probabil că definiția și caracteristicile succesului în industria ta s-au schimbat deja.

Dacă tânărul antreprenor insistă să-și primească recomandarea pentru un titlu de carte, l-aș îndruma către un evergreen: „Micul prinț”, de unde poate învăța despre business tot atâtea lecții cât despre viață.

Forbes: Care este cea mai recentă carte citită?

Andreea Florea: Cea mai recentă carte citită este „Life after lifede Kate Atkinson, una dintre numeroasele lucrări de ficțiune din literatura contemporană pe care am ales-o să-mi satisfacă nevoia arhetipală de povești.

Forbes: Care este sportul dvs. preferat? Cum l-ați descoperit?

Andreea Florea: Singurul sport pe care îl practic de câte ori am ocazia este echitația, activitate pe care am descoperit-o, ca pe toate marile revelații, din greșeală – căutând să mă izolez, am găsit în schimb empatia; de frică să nu cad, mi-am făcut curaj să merg mai departe și ca urmare a unui exercițiu de control, am găsit încrederea absolută.

Forbes: Cum evitați stresul la muncă?

Andreea Florea: Nu evit stresul la muncă – succesul din spatele proiectelor noastre este rezultatul unei presiuni strategice și creative aproape constante.

Forbes: Cum reușiți să vă deconectați după perioadele încărcate?

Andreea Florea: În general, încerc să mă deconectez în timpul perioadelor încărcate, ca să nu fiu nevoită să mă deconectez după perioadele încărcate – muzică, filme, cărți și întâlniri cu oameni care au puterea să pună lucrurile în perspectiva și ierarhia corectă.

Forbes: Prin ce măsuri concrete încurajează firma dumneavoastră un echilibrul work-life al angajaților?

Andreea Florea: Colegii mei și cu mine avem privilegiul de a lucra într-o industrie creativă în care ne-am dorit foarte mult să ajungem și unde dorim cu tot diandinsul să rămânem.

Când lunea nu e o veste proastă în sine și vinerea nu e doar ziua dinaintea weekend-ului, echilibrul „work-life” devine de fapt o întrepătrundere – în vacanțe vizităm muzee de branding și design, ne găsim inspirația pentru proiecte în filme și piese de teatru, când mergem pe bicicletă ne vin idei de logo-uri și să zicem generic că ședințele noastre de brainstorming nu sunt neapărat la birou.

(24 iulie 2015 – București)