FacebookTwitterLinkedIn

Andra Guți o interpretează pe Alice Tarpan, o tânără de 16 ani, cu o adolescență complicată, în cel de-al șaselea lung-metraj al regizorului. Premiul a mai fost acordat, la ediții anterioare, unor actrițe ca Isabelle Huppert, Brie Larson sau Robin Wright, notează Media Expres.

„Mă bucur mult pentru Andra. S-a aruncat cu capul înainte în filmul nostru și acum are o primă confirmare că munca și sacrificiul ei se văd pe ecran. Eu, în orice caz, i-am dat de mult premiul ăsta. A fost o plăcere să lucrăm împreună“, ne spune Radu Muntean. La rândul său, Andra Guți mărturisește că participarea sa la filmul „Alice T.“ „a fost cu siguranță cea mai intensă perioadă a vieții mele“.

BUGETELE DE PUBLICITATE LA TELEVIZIUNILE DE FILME ȘI SERIALE

Andra Guți s-a născut la Valladolid, Spania, în 1999, și a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” în 2018. „Alice T.“ este primul ei rol principal, rol pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe. Filmările au avut loc imediat după ce Guți a împlinit 18 ani. Cea de-a 71-a ediție a Festivalului a avut loc intre 1 și 11 august 2018. Înființat în 1946, este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiție, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru filmele de artă.

„Alice T.” va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 9 noiembrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.
„Alice T.”, producție 2018, 105 min., România-Franța-Suedia. Regia: Radu Muntean. Scenariul: Alexandru Baciu, Radu Muntean, Răzvan Rădulescu.

Producător executiv: Dragoș Vîlcu.

Imaginea: Tudor Lucaciu RSC.

Scenografia: Anca Lazăr.

Montaj: Andu Radu.

Sunet: Electric Brother. Inginer de sunet: André Rigaut.

Colorist: Mats Holmgren C.S.I. Mix sound: Fredrik Dalenfjäll.

Costume: Eliza Frone. Asistent regie: Constantin Bazga. Script supervisor: Elena Văncică. Production manager: Dragoș Potop.

Producători: Dragoș Vîlcu, Oana Iancu. Co-producători: François d’Artemare, Tomas Eskilsson, Jon Mankell, Katarina Krave.

Distribuția: Andra Guti, Mihaela Sîrbu, Cristine Hămbăşanu, Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teo Corban, Alina Berzunţeanu, Şerban Pavlu, Maria Popistaşu.

Produs de Multi Media Est, Les Film de l’apres-Midi, Chimney, Film i Väst.

Distribuit în România de Voodoo Films.