Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

ANCOM vrea să simplifice procedura de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizule

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) vrea să clarifice condiţiile de eliberare, modificare şi prelungire a licenţei de emisie sau a documentelor legate de licenţa de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, conform unui proiect de decizie, informează MEDIAFAX.
 aboneaza-te
logo_ancom_ro.jpg

„Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie pentru modificarea procedurii de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizuale. Prin aceste modificări, Autoritatea doreşte să clarifice condiţiile de eliberare, modificare şi prelungire a licenţei de emisie sau a documentelor ce sunt strâns legate de licenţa de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru (autorizaţia tehnică şi autorizaţia de asignare a frecvenţelor)”, se arată într-un comunicat al autorităţii, preluat de Mediafax.

Modificările propuse vizează facilitarea procesului de eliberare a actelor administrative necesare autorizării furnizării serviciilor de programe audiovizuale de către ANCOM.

Astfel, autoritatea propune clarificarea articolului 3 din Decizia 629/2010 astfel încât utilizarea efectivă a frecvenţelor radio să fie permisă după obţinerea şi a autorizaţiei tehnice, aşa cum este prevăzut şi în Legea audiovizualului.

În cazul modificării licenţei de emisie a unui furnizor ca urmare a modificării datelor de identificare ale acestuia, ANCOM va actualiza automat, în 15 zile, şi autorizaţia tehnică a furnizorului.

Toate modificările propuse prin intermediul proiectului de decizie pentru modificarea şi completarea Deciziei ANCOM 629/2010 privind procedura de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizuale pot fi accesate pe pagina web a instituţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii