FacebookTwitterLinkedIn

Rezoluţia pentru filme şi poze pe principale platforme de socializare a fost limitată de Uniunea Europeană. A fost luată această măsură pentru că milioane de europeni stau acasă şi folosesc în exces internetul.

Vicepreşedintele ANCOM, Eduard Lovin, precizează că, în principiu, nu vor fi probleme, dar în situaţia în care vor fi, le cere consumatorilor să fie înţelegători în această perioadă: „România are reţele foarte bune, în condițiile în care 71%, circa 3,7 milioane din conexiunile de internet fix, permit deja viteze foarte mari, de peste 100 megabiţi pe secundă.

Situația curentă reprezintă o situație ieșită din comun, cu posibile creșteri de trafic, estimate de unii furnizori la peste 50% față de situațiile normale.

Le adresăm și noi, cei de la ANCOM, rugămintea de a avea înțelegere și răbdare în situațiile în care poate internetul va merge puțin mai lent decât sunt obișnuiți și poate calitatea filmelor vizionate să nu mai fie la parametrii cei mai înalți”, a precizat vicepreședintele ANCOM.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investitților eficiente în infrastructura și a inovației.