Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

ANCOM a stabilit un preț de 0,277 de euro pentru fibra optică oferită de NETCITY

ANCOM a publicat pe pagina sa de internet tarifele maxime pentru NETCITY care sunt de 73,16 euro/km/lună pentru închirierea tubetelor de transport, 0,224 euro/metru/lună pentru închirierea de tubete racord, 0,277 euro/metru/lună pentru branșamentele FTTB (acronim din engl. „fiber to the building”), 11,43 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit în timpul programului de lucru și 17,15 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit înafara programului de lucru și 526 euro/curs/participant pentru certificarea de instalatori în rețeaua pe care o deține, informează Media Expres.
netcity_logo_simple

Decizia ANCOM din 14 ianuarie precizează că tarifele pentru serviciul închiriere tubetă transport și închiriere racord vor fi multiplicate cu 1,27 în cazul instalării de cablu coaxial și, respectiv, cu 1,5 în cazul instalării de cablu cu fire de cupru torsadate, notează Media Expres.

Decizia ANCOM obligă NETCITY să uniformizeze toate contractele pe care le are cu utilizatorii, indiferent de momentul când acestea au fost încheiate și să ofere condiții de acces nediscriminatorii, cu condițiile cele mai favorabile acordate unui client oferite, după aplicarea deciziei ANCOM, tuturor clienților.

Potrivit Art. 2. din Anexa la Decizia ANCOM, NETCITY are obligația să publice, pe pagina de internet proprie, informații actualizate referitoare la amplasarea canalizației (lista străzilor și numerele poștale acoperite), informații actualizate referitoare la amplasarea punctelor fizice de acces (amplasarea camerelor/cameretelor de tragere (instalare) și caracteristicile acestora precum și disponibilitatea canalizației (informații privind elementele de infrastructură fizică complet ocupate din care să rezulte poziționarea fiecărui element în parte), descrierea serviciilor de acces la canalizație, împreună cu facilitățile asociate, condițiile tehnice referitoare la accesul la canalizație, proceduri de comandă și de acordare a accesului la canalizație, tarifele pentru serviciile de acces la canalizație, termenul maxim în care se soluționează cererile de furnizare a serviciilor de acces la canalizație şi la facilităţile asociate, precum și termenul de punere la dispoziție a capacităților comandate, reguli aplicabile pentru utilizarea eficientă a canalizației (“primul venit, primul servit”, „use it or lose it”), indicatori de calitate pentru furnizarea serviciilor de acces la infrastructură, precum și despăgubirile datorate în caz de nerespectare a indicatorilor de calitate.

Bugetele de publicitate TV ale băncilor comerciale în anul 2018

Potrivit documentației publicate pe site-ul ANCOM, Netcity opera, în 2017, circa 14 km de tubete și 2,5 km de conducte pentru comunicații.

Reamintim că, anul trecut, ANCOM a impus condiții de preț pentru rețeaua de comunicații operată de RCS & RDS la Oradea, care sunt de 84,1 de euro/km/luna pentru serviciul de inchiriere tubeta magistrala pentru fibra optica, 1 euro/buc/luna pentru serviciul de inchiriere bransamente (tubeta) pentru fibra optica, 2,56 euro/0,014mc/luna pentru serviciul de inchiriere spatiu camera/camereta si 13 euro/ora/locatie pentru serviciul de asistenta tehnica. În cazul instalării unor cabluri de cupru, tarifele pentru primele două servicii se ajustează în mod proporțional cu secțiunea acestor cabluri.

Toate tarifele menționate în acest articol nu includ TVA.

Bugetele de publicitate la televiziunile de știri – anul 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii