FacebookTwitterLinkedIn

Caietul de sarcini al licitației costă 4.000 de lei începând cu data de 18 martie 2015 de la sediul ANCOM din Bucureşti.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 1.000 pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ din categoria E, conform clasificării din caietul de sarcini.

Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Condiţiile de admitere în licitaţie rămân nemodificate faţă de licitaţia anterioară fiind deschisă persoanelor juridice române sau străine, companiile care liceitează pentru multiplexurile naționale trebuind să aibă o cifră de afaceri medie pe ultimii 3 ani sau pe perioada scursă de la înfiinţare, dacă aceasta este mai scurtă de 3 ani, de minimum 2 milioane de euro.

La 24 aprilie 2015, Autoritatea va anunța candidații calificați în etapele ulterioare ale procedurii de selecţie. Primele oferte câștigătoare vor fi cunoscute în data de 5 mai 2015.

Licențele se acordă pe 10 ani. Documentaţia licitaţiei poate fi accesată pe pagina de internet a ANCOM.

În luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitație pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.

Alte nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitații ce s-a finalizat în luna februarie 2015.

Companiile câștigătoare au fost: Regal – care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro, Cargo Sped – care a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom – care şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus – care a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro și Digital Video Broadcast – care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.