Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

ANCOM obligă distribuitorii de televiziune prin cablu și satelit să publice contractele și grilele de programe

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunțat că a încheiat consultarea cu industria pentru decizia privind informarea utilizatorilor finali, prin care furnizorii de televiziune prin cablu și satelit vor fi obligați să publice pe internet contractele și grilele de programe retransmise și să notifice abonații cu privire la modificarea unilaterală a contractelor, informează Media Expres.
logo_ancom_ro.jpg

Obligația de informare a fost până în prezent aplicată doar furnizorilor de telefonie, la care se vor adăuga furnizorii de servicii de internet și televiziune. Decizia prevede detalierea anumitor informații din ofertele telecom care sunt considerate de către ANCOM esențiale pentru utilizatorii finali, astfel încât aceștia să poată face alegeri informate.

Una dintre noutățile privind transparența este că operatorii vor trebui să detalieze acoperirea geografică de tip outdoor a serviciilor pe care aceștia le furnizează, cu precizarea localităților unde există acoperire, informațiile existente deja sub formă de hărți ce precizează acoperirea serviciilor trebuind să fie astfel, în anumite cazuri, clarificate sau suplimentate.

Atât operatorii de telefonie, cât și cei de internet și televiziune trebuie să afişeze pe pagina principală a site-ului propriu un link direct, uşor vizibil și cu o denumire sugestivă, către contractul cadru și condițiile de furnizare a cartelelor preplătite, dar și să păstreze online o arhivă cu contractele cadru și cu planurile tarifare care nu mai sunt în vigoare, dar care sunt încă utilizate de abonați.

De asemenea, decizia stabilește obligația operatorilor de a notifica abonații și conținutul minim al notificărilor cu privire la modificarea unilaterală a contractelor de furnizare a serviciilor.

Decizia va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României cel mai probabil în cursul lunii februarie și va intra în vigoare în 120 de zile de la publicare. Noul act normativ va abroga actuala Decizie nr. 77/2009 privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii