Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

ANCOM lansează a patra licitație pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră

Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunțat pe 15 decembrie lansarea unei noi licitații pentru alocarea celor două multiplexuri naționale, 26 de multiplexuri regionale și 18 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră nealocate în procedurile anterioare, informează MEDIA EXPRES.
logo_ancom_ro.jpg

Prețul caietului de sarcini este de 4.000 de lei, iar licitaţia este deschisă persoanelor juridice române sau străine, iar pentru multiplexurile naționale ofertanții trebuie să fi avut o cifră de afaceri medie pe ultimii trei ani sau pe perioada scursă de la înfiinţare, dacă aceasta este mai scurtă de 3 ani, de minimum 2 milioane de euro. Nu pot participa la licitație mai multe companii care fac parte din același grup.

Odată alocate, taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 euro. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.

Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani. Câștigătorii pot lansa serviciile imediat după obținerea licenței din partea ANCOM și vor avea obligația de a pune în funcțiune 36 de emițătoare în termen de doi ani de la obținerea licenței pentru multiplexurile naționale, respectiv un emițător în termen de un an pentru multiplexurile regionale sau locale.

VEZI CEI MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA ONLINE – 11 LUNI 2016

Ofertele se vor depune până la 27 ianuarie 2017, la 31 ianuarie 2017 autoritatea va anunța candidații calificați în etapele ulterioare ale procedurii de selecţie, la 13 februarie 2017 ANCOM va anunța primele oferte câștigătoare și dacă se impune organizarea etapei de licitaţie pentru anumite categorii de multiplexuri.

În urma celor trei licitații organizate până în prezent, trei multiplexuri naționale sunt în exploatarea Societății Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF.

De asemenea, au mai fost alocate douasprezece multiplexuri regionale și un multiplex local.

Niciunul dintre multiplexurile alocate unor companii private nu au intrat în funcțiune până în prezent, cu excepția unui multiplex regional obținut de TV Sat 2002 din Buzău.

UITE CE TIRAJE AU ZIARELE LOCALE ȘI REGIONALE!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii