FacebookTwitterLinkedIn

Anca Vlad a vorbit în cadrul evenimentului Forbes România “Dincolo de Primul Milion” despre calităţile necesare unei femei în afaceri şi despre ce le împiedică uneori pe multe dintre ele să aibă succes sau să pornească o afacere în tinereţe: preocupările familiale şi preferinţa pentru siguranţă. Astfel, reţeta doamnei Vlad pentru antreprenoare implică risc, delegare şi relaţionare. “A delega e esenţa dezvoltării. Apoi, este importantă relaţionarea, să stai de vorbă cu oameni care au aceleaşi probleme şi să fii la curent inclusiv cu politica”.

Cât despre sfaturile de “după primul milion”, proprietara Fildas Grup consideră că este esenţială sprijinirea culturii, nu doar ca formă de relaxare, ci şi ca motor al unei societăţi. 

Anca Vlad este adepta principiului conform căruia te naşti antreprenor. “Este vorba despre calităţi precum independenţa, o anume energie, care nu pot fi cultivate. După părerea mea, cursurile de antreprenoriat au ca scop descoperirea acestor calităţi la cei care le au deja”.

Antreprenoarea mai adăugat că printre modelele sale se numără Richard Branson, dar şi preşedinta asociaţiei Leading Women Entrepreneurs of the World, care a dat dovadă de curaj şi voinţă, înfiinţând o societate de asigurări pentru camionagii. 

Citiţi mai multe despre evenimentul de astăzi în următoarea ediţie a revistei Forbes.