Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Anca Catarambol: „Nefericirea de acasă se reflectă în scăderea eficienței la job”

Patronii cer angajaților muncă, muncă, muncă și eficiență. Angajații își vor banii în ziua de salariu. Doar la atât se rezumă „raporturile contractuale”? Există „viață” și dincolo de munca de zi cu zi. Echilibrul dintre muncă și viață face ca locul în care se muncește să nu fie un spațiu urât și plin de corvoade.
Anca Catarambol

Anca Catarambol, HR Director Leo Burnett Group

Forbes: Care sunt măsurile concrete prin care firma dumneavoastră încurajează echilibrul work-life al angajaților săi?

Anca Catarambol: Indicatorul „satisfacția munci” este unul foarte important pentru oamenii de HR și pentru management pentru că un coleg satisfăcut de munca pe care o depune este un coleg eficient, productiv, care vrea să rămână în organizație și care vine cu drag la birou.

Iar satisfacția muncii este direct influențată de satisfacția provenită din viața personală. Concret, un coleg care este nesatisfăcut de viața lui sau traversează o perioadă nefericită va avea un nivel scăzut al satisfacției muncii. Adică, nefericirea de acasă se reflectă în scăderea eficienței la job. Ca o curiozitate, cercetările au dovedit că reciproca nu este valabilă, nefericirea la job nu duce la nefericire acasă.

În industria de advertising cu toții punem atât de multă pasiune și atât de mult suflet, iar performanța se obține doar dacă-ți place foarte tare ce faci; cale de mijloc nu există și mediocritatea te trage-n jos. Din rațiuni de etică profesională, dacă nu umană, te simți dator să ai grijă de starea de bine și fericirea colegilor.

Forbes: Care ar fi cele mai recente dintre acestea? Dar cele mai apreciate?

Anca Catarambol: Cred că cel mai eficient „program” de work-life balance este să manifești deschidere față de problemele colegilor, să ai urechi de auzit, ochi de văzut și-un dram de omenie. Să ajuți un coleg care are o problemă personală, prin timp liber acordat sau prin ajutor financiar, evident în măsura posibilităților. Să înțelegi că atunci când traversează o perioadă nefericită din viața lui nu are cum să fie la fel de eficient și să-i ușurezi sarcinile de lucru, să-l păsuiești. Pe de altă parte, țin să precizez că noi, în Leo Burnett Group, am avut noroc și de oameni care au înțeles corect această deschidere, nu au abuzat și au apreciat această atitudine. Îmi place să cred că este cel mai apreciat „program” de work-life balance în Leo Burnett Group. Sigur nu este cel mai recent pentru ca așa am procedat dintotdeauna.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii