Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

ANAT solicită Guvernului introducerea testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a trimis o scrisoare autorităților române prin care le solicită introducerea testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României, pentru a veni în sprijinul turiștilor care, din motive personale, au ales să nu se vaccineze.
Dumitru Luca

„ (…) vă solicităm sprijinul pentru susținerea în cadrul CNSU a introducerii testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României, pentru a stimula atragerea de turiști străini și pentru a ne alinia cu majoritatea statelor europene care acceptă deja această metodă de testare pentru a permite accesul persoanelor nevaccinate pe teritoriile lor”, a specificat Dumitru Luca, președintele ANAT, în cadrul unei scrisori deschise trimise în atenția Prim Ministrului Florin Cîțu, a Ministrului Antrepenoriatului, Economiei și Turismului, Claudiu Năsui și a Secretarului de Stat Raed Arafat.

În plus, ANAT mai solicită Guvernului să reconsidere și condițiile de acces pe teritoriul României pentru minorii sub 12 ani, pentru care nu există deocamdată disponibilă opțiunea vaccinării.

România se află printre statele cu cele mai dure condiții de acces pentru această categorie de cetățeni, susțin reprezentanții ANAT, care văd ca măsură suplimentară de siguranță aplicarea metodei folosită deja în Grecia, de testare aleatorie a turiștilor la frontieră, costurile testării fiind suportate integral de stat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii