FacebookTwitterLinkedIn

Salariații pot primi vouchere de vacanță cu o valoare de până la șase salarii minime brute, pe care le vor folosi  pentru vacanțe în Romania. Toate primele de vacanță care se vor acorda în sistemul de stat, începând cu 1 ianuarie 2016, vor fi numai sub formă de vouchere de vacanță. Impozitarea acestora este similară celei tichetelor de masă, cu mult mai avantajoasă pentru angajator față de impozitarea pe salarii, ceea ce va determina angajatorii să ofere salariaților vouchere de vacanță și va aduce substanțiale economii companiilor de stat care acordă prime de vacanță. Salariații vor putea alege în mod liber agențiile de turism și unitățile hoteliere de la care să cumpere servicii turistice cu vouchere de vacanță.

Acestea se vor emite atât în format hârtie, cât și în format electronic de către unități specializate și de către unități bancare.

“Deputații au înțeles că trebuie să susțină angajatorii cu capital de stat și capital privat să dea românilor posibilitatea de a petrece vacanțe de refacere în stațiuni și regiuni turistice românești, în vederea creșterii stării de sănătate a populației din România, dar și pentru susținerea industriei turismului românesc în condiții de fiscalizare completă. Este o lege din care nimeni nu pierde, toată lumea câștigă: salariați, angajatori, industria turismului și țara, în general. Apreciem în mod deosebit susținerea Guvernului pentru această lege!” declară Lucia Nora Morariu, prim-vicepreședinte ANAT.

“ANAT a militat timp de 11 ani pentru introducerea voucherelor de vacață, cu contribuția directă, atât tehnică cât și mediatică, a celor care au ocupat succesiv funcția de președinte al asociației noastre. Mă alătur și eu cu convingere președintilor care au susținut această lege și doresc să subliniez că acest succes nu s-ar fi obținut dacă colegii hotelieri din FPTR nu ne-ar fi susținut cu tărie”, declară Aurelian Marin, președinte ANAT.

După votul din Camera Deputaților, Ordonanța de Urgență de modificare a Legii voucherelor de vacanță urmează să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial.