Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

ANAT cere înlocuirea carantinei cu un test COVID la întoarcerea în țară

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) solicită autorităţilor să înlocuiască obligativitatea carantinei de 14 zile cu efectuarea unui test Covid-19 la întoarcerea în ţară.  
carantina

Această măsură alternativă a fost propusă după ce agențiile de turism s-au confruntat cu un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, susţin reprezentanţii ANAT într-un comunicat citat de Agerpres.

“Niciun român nu doreşte şi nu îşi permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanţă. Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri şi litigii.

Având în vedere cele menţionate mai sus şi faptul că turiştii care se întorc din aceste ţări şi stau în carantină nu ştiu dacă sunt infectaţi şi dacă pot infecta, la rândul lor, alte persoane, propunem abordarea acestei situaţii prin varianta în care un călător care se întoarce dintr-o ţară aflată pe lista galbenă să aibă ca alternativă la carantinare efectuarea unui test în termen de 3 zile de la întoarcerea în România. Se poate menţine măsura de carantinare până la obţinerea rezultatului unui test negativ sau se poate introduce posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport”, subliniază Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

Pandemia a afectat grav activitatea agenţiilor de turism, pe fondul impunerii de restricții de călătorie.

Organizaţia patronală a trimis, la finele săptămânii trecute, o scrisoare deschisă către premierul Florin Cîţu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, respectiv către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, prin care solicită implementarea acestor măsuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii