Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Analiză: Unul din cinci europeni și-ar putea pierde locul de muncă

Unul din cinci europeni și-ar putea pierde locul de muncă, în ciuda unor măsuri generoase de sprijin concepute pentru a preveni acest lucru, potrivit cercetărilor economiștilor Allianz. Astfel, subvențiile salariale europene nu pot împiedica 9 milioane de pierderi de locuri de muncă, avertizează Bloomberg.  
pierderea locului de munca

Aproape o treime din forța de muncă din Europa, adică 45 de milioane de locuri de muncă numai în cele mai mari cinci economii, beneficiază de scheme de sprijin de la stat în contextul pandemiei de coronavirus. 

În timp ce aceste programe sunt adesea credite pentru a împiedica un fel de șomaj în masă pe termen scurt, economiștii susțin că aproximativ 9 milioane dintre ei și-ar putea pierde locul de muncă odată ce măsurile de sprijin vor înceta.

Rezultatele arată un risc tot mai mare al creșterii șomajului pe termen mai lung, fapt ce ar îngreuna recuperarea Europei din cea mai mare recesiune din zilele noastre. 

Industriile care includ serviciile hoteliere, alimentare, divertismentul și vânzarea cu amănuntul nu se vor mai recupera până la nivelurile anterioare crizei până la sfârșitul anului 2021, au spus cercetătorii. 

„Combinarea politicilor active ale pieței muncii (perfecționare, intermediere) cu subvenții salariale este atât urgentă, cât și importantă”, concluzionează economiștii.

Restricțiile în materie de sănătate, distanțarea socială și incertitudinea față de cererea internă și externă înseamnă că lucrătorii din aceste industrii se confruntă cu un risc ridicat de a deveni șomeri în 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii