FacebookTwitterLinkedIn

Nordis Group prezintă o analiză realizată de Florin Stanciu, analist financiar, care arată că în perioada 2015 – 2020 (raportare la nivelul trimestrului trei din fiecare an) a fost înregistrată o creștere agregată de aproximativ 46% a prețurilor pe metru pătrat la locuințe. Aceasta se traduce într-o creștere medie de 7,9% pe an. Dacă ar fi să luăm în calcul și închirierea acestora pe o perioadă de 5 ani, acest lucru ar duce la un randament net superior al investițiilor imobiliare față de celelalte metode de investiție analizate, respectiv titluri de stat și bursă.

Evoluția din 2020, la nivel național, indică o creștere a prețului pe metru pătrat la locuințe cu 2,4%. Totodată, în trimestrul trei din 2020, față de aceeași perioadă a anului precedent, prețurile s-au modificat cu 6,5%.

Prin comparație cu alte produse investiționale, titlurile de stat emise de statul român la cinci ani oferă randamente de 3,65% p.a., respectiv 4,15% p.a. la 10 ani. Pentru o clasă de active mai riscantă, de exemplu, investitorii în piața de capital ar fi obținut un randament de 33% în aceeași perioadă (creștere indice BET).

În 2020, Nordis Group a remarcat un interes crescut în rândul românilor pentru locuințe spațioase completate de facilități și servicii care le pot susține sau îmbunătăți stilul de viață. În cadrul proiectelor Nordis, comparativ cu anul precedent, valoarea medie a apartamentelor achiziționate a crescut considerabil, iar preferințele și nevoile clienților s-au îndreptat încă de la începutul anului către spații generoase.

În acest sens, ansamblul le propune românilor atât o experiență inovatoare pe litoralul Mării Negre, cât și o investiție sigură pe termen lung. Ansamblul este cel mai ambițios proiect de pe litoral. E compus din 670 de apartamente rezidențiale și 730 de camere de hotel pe o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați.

Până în acest moment, pentru proiectul Nordis Mamaia 5***** care va fi finalizat în anul 2021, au fost realizate, doar în acest an, peste 600 de achiziții, iar valoarea medie investită de către clienți este de aproximativ 90.000 de euro.

„Sectorul imobiliar este considerat de majoritatea investitorilor o măsură de protecție la inflație și aceste cifre ne arată că investiția în imobiliare are un randament atractiv. Ce ne-am propus noi prin proiectele pe care le avem în derulare, în special prin Nordis Mamaia 5*****, a fost să oferim o experiență deosebită fiecărui client și să poată investi în cel mai bun produs. Ce am remarcat a fost că românii au investit mai mult în proprietățile Nordis, fie pentru a avea un venit sigur lunar, fie pentru a avea o casă de vacanță sau o nouă locuință în cele mai exclusiviste zone. Ne bucurăm să vedem, mai ales în 2020, că oamenii prețuiesc tot mai mult serviciile și facilitățile care le pot asigura și susține un anumit stil de viață”, a declarat Alexandru Mihai, Managing Partner – Nordis Group.

Estimările Nordis Group pentru finalul lui 2020 și pentru 2021

Pentru ultimele luni din 2020, Nordis Group estimează o creștere a numărului de vânzări, iar proiectul Nordis Sinaia 5***** este foarte căutat în această perioadă. Compania estimează că, pe fondul măsurilor care există în acest moment pe plan național, în decembrie dorința cumpărătorilor de a investi va fi mai mare.

„Cumpărătorii care decid să investească în domeniul imobiliar au tipologii diferite, însă împart același scop: de a avea un venit suplimentar. Este cunoscut și demonstrat că investițiile în proprietăți sunt cele mai sigure și profitabile. Comparativ cu alte bunuri, proprietățile își cresc valoarea în timp și au avantaje pe termen lung. Majoritatea cumpărătorilor sunt oameni informați, realiști, care aleg acest domeniu facil de gestionat”, a declarat Alexandru Mihai, Managing Partner – Nordis Group.

În prima jumătate din 2021, Nordis Group preconizează o creștere accentuată a vânzărilor. Comportamentul de cumpărare al clienților va continua să se bazeze pe siguranță și în continuare vor fi foarte căutate locuințele în zone exclusiviste. În această perioadă, proiectul din Mamaia va fi aproape finalizat, iar cel din Sinaia în construcție. De asemenea, Nordis plănuiește replicarea proiectelor existente în orașele mari ale țării, primele locații din această listă fiind Brașov și București.