Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Analiză: Investiţiile imobiliare au crescut cu 17% în primele șase luni

Investițiile imobiliare au înregistrat un avans de 17% în primele șase luni ale anului, totalizând aproximativ 400 de milioane de euro, a anunțat compania de consultanță CBRE.  
 aboneaza-te
crestere investitii imobiliare

Clădirile de birouri au fost proprietăţile cele mai căutate de investitori, reprezentând 88% din volumul tranzacţionat.

“Clădirile de birouri continuă să atragă atenţia investitorilor, în special proiectele aflate în Bucureşti. În prezent, sunt multiple oportunităţi aflate la vânzare pe piaţa de birouri, proiecte care totalizează o valoare cumulată de peste 350 milioane de euro, de diferite dimensiuni şi amplasate în multiple zone, de la centru-vest până la Piaţa Victoriei”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties în cadrul CBRE România, citat de Agerpres.

În primele șase luni din 2020, valoarea medie a unei tranzacţii imobiliare a fost de 30 milioane de euro, puţin peste media de 26 milioane de euro înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult decât atât, proiectele imobiliare din Bucureşti au dominat activitatea de investiţii, o singură tranzacţie fiind încheiată în afara Capitalei, aceasta reprezentând 3% din volumul tranzacţionat.

În ceea ce priveşte yield-urile (randamentele investiţionale), acestea au rămas stabile în primul semestru, la 7% pentru spaţiile de birouri, respectiv 7,75% pentru spaţiile industriale.

De asemenea, yield-urile au continuat să crească uşor până la 7% pe segmentul spaţiilor de retail, la finalul primului semestru. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii