FacebookTwitterLinkedIn

Topul audienței TV în 2013, la nivel național, oficializat luna trecută de Kantar Media pentru ca CNA să stabilească televiziunile care intră în așa-numitul pachet must-carry, arată că în primele 10 stații se află șase televiziuni generaliste (comerciale), două de știri (Antena 3 și România TV), una pentru copii și tineret și canalul public TVR 1.

Cele șase televiziuni generaliste – Pro TV, Antena 1, Kanal D, Acasă, Prima TV și Național TV – au avut în total 46,9% din cota de vizionare a anului 2013, pe piața TV din România. Pro TV a avut o cotă de piață națională de 15,2%, în timp ce Antena 1 și Kanal D, de 12,9%, respectiv 7,8%.  

Canalele de știri – Antena 3, România TV, B1 TV, Realitatea TV și Digi 24 – formează nișa cu cea mai mare cotă de piață: 12,7% (național, toată ziua). Cele mai mari cote anuale de piață le-au avut Antena 3 și România TV, 4,9%, respectiv 3,1%, în timp ce Digi 24, televiziune care a intrat pentru prima dată în must-carry, a avut o cotă de vizionare de 0,5% (național).

Nișa televiziunilor pentru copii și tineret, formată din șapte stații (inclusiv Megamax), a înregistrat o cotă de 7,7%, fiind a doua nișă TV ca timp de vizionare. Cele mai urmărite programe au fost Disney Channel (2,5%) și Cartoon Network (1,3%).

Televiziunile de filme și seriale au acumulat în 2013 o cotă de piață de 3,9%. Pro Cinema și AXN au avut cele mai mari cote de piață: 0,9% fiecare.

Alte nișe de televiziune au avut următoarele cote de piață:

– Muzică populară și de petrecere – 3,3%

– Sport – 2,1%

– Documentare – 1,7%

– Muzică pop – 1,1%

– Confesionale – Trinitas, Speranța TV, Alfa Omega TV, Credo TV – 0,4%.