Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Analiză Erste: România ar trebui să se împrumute de pe pieţele externe

România ar trebui să se împrumute de pe pieţele externe cât mai curând posibil, având în vedere riscurile politice şi fiscale, dar şi schimbarea condiţiilor pe pieţele financiare ca urmare a înăspririi politicii monetare de către Rezerva Federală a SUA (Fed), afirmă analiştii grupului Erste, conform MEDIAFAX.
Erste BankFoto: Clemens Fabry

România intenţionează să atragă în acest an 3 miliarde de euro prin vânzarea de eurobonduri, însă nu a anunţat planuri pentru primul trimestru referitoare la volum, monedă sau maturitate.

Ministerul Finanţelor are de acoperit în iunie o plată de 1,5 miliarde de euro pentru scadenţa unor eurobonduri în iunie şi vizează şi o consolidare a rezervelor valutare. Pe lângă eurobondurile cu maturitate în iunie, statul trebuie să acopere pe piaţa internă scadenţa în luna februarie a unor obligaţiuni în valoare de 1,6 miliarde de euro.

„Recenta reducere a rezervelor minime obligatorii la valută (de către BNR, n.r.) ar putea deschide calea pentru emisiunea unor obligaţiuni denominate în euro pe piaţa internă în primul trimestru. Emisiunea de eurobonduri ar trebui să aibă loc cât mai repede posibil în acest an, din cauza riscurilor fiscale şi politice, pe lângă restrângere graduală a lichidităţii pentru dolari pe pieţele externe, în urma ciclului de creştere (a dobânzii, n.r.) de către Fed”, se arată într-o notă către analişti şi investitori a Erste Bank, proprietarul BCR, conform Mediafax.

STEAUA SALVEAZĂ AUDIENȚA LIGA 1

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrmute în acest an şi aproximativ 1,5 miliarde de euro de la instituţiile internaţionale.

„Nu există motive pentru a amâna (o ieşire pe pieţele externe, n.r.), întrucât situaţia fiscală s-ar putea deteriora, iar incertitudinile ar putea creşte în România mai târziu pe parcursul anului, în contextul apropierii alegerilor”, afirmă analiştii Erste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii