Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Analiză: Adulții testați pozitiv cu COVID-19, de aproape două ori mai probabil să fi luat masa în oraș înainte de a se infecta

Centrul American pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a realizat un studiu care relevă faptul că este de aproape două ori mai probabil ca adulții depistați pozitiv cu coronavirus să fi luat masa la restaurant în ultimele două săptămâni înainte de a se îmbolnăvi decât cei care au ieșit negativ la test.
 aboneaza-te
shutterstock_1686020212

Datele demonstrează că probabilitatea mai mare s-a păstrat și în cazul pacienților pozitivi care au fost la baruri sau cafenele, însă doar atunci când studiul s-a limitat doar la cei care nu au avut contact apropiat cu persoane cunoscute ca fiind infectate cu noul coronavirus, notează CNN, citată de Digi24.

Statistica mai arată că 42% din adulții care au ieșit pozitivi au spus că au avut contact apropiat cu cel puțin o persoană confirmată cu Covid-19, spre deosebire de 14% dintre cei testați negativ, iar cele mai multe astfel de contacte, 51%, au fost cu membri ai familiei.

71% dintre adulții confirmați cu Covid-19 și 74% dintre cei testați negativ au recunoscut că poartă mască facială în public. În schimb, datele strânse au arătat că adulții depistați pozitivi au declarat într-o mai mare măsură decât cei negativi că au luat masa la restaurant cu două săptămâni înainte de a începe să se simtă rău.

Studiul a fost realizat pe 314 adulți care au fost testați pentru Covid-19 în iulie, pentru că prezentau simptome: 154 de teste au ieșit pozitive, 160 negative.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii