Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

Analia Selis prezintă Tango Simfonic. Ediția a II-a: Milonga de mis amores

Artista Analia Selis invită publicul la cea de-a doua ediție a proiectului Tango Simfonic, care poartă titlul Milonga de mis amores. Prima editia a proiectului, lansat în anul 2015, s-a desfășurat până în 2018, toate concertele fiind sold out, bucurându-se așadar de un real succes pe scenele din România și în mediul internațional. Analia revine cu o abordare autentică a tangoului, valsurilor și milonga argentiene, aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce. Tango Simfonic II va include și tangouri celebre românești.
Analia Selis 4

Lansarea oficială va avea loc la Ploiești – joi, 15 noiembrie 2018, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind disponibile la casa de bilete a Filarmonicii din Ploiești și pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro.

Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului József Horváth, împreună cu  Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, avându-l ca solist invitat pe celebrul bandoneonist Omar Massa.

Autenticitatea proiectului „Tango Simfonic II. Milonga de mis amores” se datorează într-o mare măsură talentatului compozitor și pianist Julian Caeiro, care a scris orchestrațiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea.

Repertoriul Tango Simfonic II va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, Astor Piazzolla și Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc.

„Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din țară și din străinătate, cu biletele sold out. Acest proiect m-a pus în legatură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică; mi-a permis să cunosc ce se întâmplă pe scena muzicii clasice, iar vocea mea a fost într-o sinergie perfectă cu instrumentele clasice”, a declarat Analia Selis. 

Concertele Tango Simfonic II vor continua în prima jumătate a anului 2019 cu următorul program:

30 și 31 ianuarie 2019, ora 19:00 – Târgu Mureș, Palatul Culturii;

27 și 28 februarie 2019, ora 19:00 – Oradea, Sala Filarmonicii;

4 și 6 martie 2019, ora 19:00 – Cluj-Napoca, Sala Auditorium Maximum;

20 martie 2019, ora 19:00 – București, Sala Radio;

21 martie 2019, ora 19:00 – Pitești, Sala Filarmonicii;

13 septembrie 2019, ora 19:00 – Timișoara, Sala Capitol.

În fiecare dintre aceste orașe, Analia Selis și Omar Massa vor colabora cu orchestrele filarmonice locale și dirijorii acestora.

Alte concerte vor fi stabilite în cursul anului 2019 și vor fi comunicate ulterior.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii