Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

ANAF: Venituri nedeclarate de peste 86,948 milioane lei la 10 persoane fizice cu averi mari

Agenția Națională de Administrare Fiscală a identificat venituri nedeclarate de peste 86,948 milioane de lei, la zece persoane fizice cu averi mari din grupul celor 336 asupra cărora se fac analize și verificări privind riscurile fiscale, anunță instituția, potrivit Agerpres.
anaf-romania

Verificările fiscale prealabile documentare, din cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM, peste 20 de milioane de euro/persoană), au fost declanșate în 2013.

În anul 2014, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început verificările fiscale la persoanele fizice pentru care s-a constatat o diferență semnificativă între veniturile estimate pe baza situației fiscale personale și cele declarate organelor fiscale.

Anul acesta au fost finalizate verificările fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul celor cu averi mari, alcătuit din 336 persoane, asupra cărora se fac analize și verificări privind riscurile fiscale și se aplică programe de conformare.

Rezultatele verificărilor primelor zece persoane din grupul PFAM pentru veniturile din anul 2011 arată că din totalul de veniturilor nedeclarate (peste 86.948 milioane de lei), mai mult de 23.772 milioane de lei sunt venituri nedeclarate cu sursă neidentificată, 3.803 milioane de lei sunt impozit pe venit suplimentar și peste 2.437 milioane de lei sunt penalități de întârziere și dobânzi.

Restul de peste 63.176 milioane de lei reprezintă veniturile nedeclarate cu sursă identificată.

„Aceste verificări au prezentat un grad ridicat de complexitate, generat de următoarele aspecte: au fost analizate operațiunile desfășurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzacții) transmise de instituțiile de credit, au fost verificate operațiuni desfășurate de persoanele fizice cu peste 120 de societăți comerciale (peste 10.000 de operațiuni), au fost prelucrate informații privind deținerile patrimoniale primite de la peste 100 de autorități ale administrației publice locale (servicii de impozite și taxe locale)”, se precizează în comunicatul ANAF.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii