Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

ANAF prelungește cu 30 de zile termenul pentru îndeplinirea de către firme a noilor condiții de înregistrare în scop de TVA

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a prelungit cu 30 de zile termenul pentru îndeplinirea condițiilor pentru înregistrarea în scop de TVA, informează AGERPRES.
anaf-romania

Informarea ANAF vine în urma poziției exprimate de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) privind noua procedură de înregistrare în scop de TVA.

„Putem înțelege reacția CDR, însă doar din perspectiva termenului scurt impus marilor contribuabili pentru a aduce documente suplimentare. Astăzi (vineri — n.r.), termenul a fost prelungit cu 30 de zile, decizia privind clarificarea acestei probleme fiind comunicată CDR încă din cursul zilei de ieri”, se precizează în comunicatul ANAF.

Pe de altă parte, președintele Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, susține că instituția pe care o conduce „are instrumentată o cazuistică bogată privind fraudarea bugetului de stat cu sute de milioane de euro de către firme din categoria marilor contribuabili, motiv pentru care menținerea acestei proceduri (de înregistrare în scop de TVA — n. r.) este imperios necesară”.

Diaconu spune că în zilele următoare intenționează să prezinte opiniei publice cazuri și scheme de fraudare a bugetului de stat de către firme din categoria marilor contribuabili.

BUGETELE DE PUBLICITATE ATRASE DE TELEVIZIUNILE DE FILME ÎN 2015

„Clienții onești ai consultanților din CDR sunt beneficiarii direcți ai relaxării fiscale, consecință a diminuării evaziunii fiscale, diminuare ce se datorează în mare măsură și acestei proceduri, fapt cunoscut de consultanții fiscali ai acestora, familiarizați cu dimensiunea și metodele de evaziune fiscală în domeniul TVA”, subliniază președintele ANAF.

Coaliția pentru Dezvoltarea României afirmă că funcționarea firmelor este blocată, în prezent, de completarea formularului D088 prin care ANAF solicită într-un termen scurt, un volum foarte mare de informații, multe dintre ele irelevante din perspectiva capacității de a desfășura activități în sfera de aplicare a TVA.

Potrivit CDR, unele dintre aceste informații sunt extrem de greu sau imposibil de obținut în termenul acordat, câteva cerințe încalcă legislația privind confidențialitatea unor date personale, în timp ce numeroase informații din cele solicitate sunt deja în posesia ANAF sau a altor autorități publice.

Asociațiile și organizațiile membre CDR au atras atenția ANAF în repetate rânduri că această procedură impune o povară administrativă excesivă și abuzivă asupra contribuabililor onești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii