Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

ANAF: „Mai bine prevenție, decât tratare”

ANAF îndeamnă persoanele fizice cu averi mari (PFAM) la conformarea voluntară pentru eficientizarea procedurilor de control.
anaf-romania

„Haideți să evităm controlul fiscal!” este îndemnul lui  Eugen Șerban, directorul Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice din ANAF, într-o conferinţă PwC pe tema conformării voluntare.

În a doua jumătate a lunii noiembrie, ANAF a finalizat verificările fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), format din 336 persoane, cu averi  de peste 20 milioane de euro, asupra cărora se fac analize şi verificări privind riscurile fiscale şi se aplică programe de conformare. În urma controalelor, s-au constatat de venituri nedeclarate de aproximativ  87 de milioane de lei. Eugen Şerban a precizat că ANAF a înaintat instanţei dosare de urmărire penală în cazul a trei din cele zece persoane, care au înregistrat venituri din surse nedeclarate, acestea fiind oameni de afaceri din imobiliare, construcţii, dar şi investitori.

ANAF: Venituri nedeclarate de peste 86,948 milioane lei la 10 persoane fizice cu averi mari

Conformarea voluntară este o abordare pe care Fiscul o așteaptă din partea contribuabililor, care ar trebui să-şi cunoască situaţia fiscală şi să își plătească impozitele şi taxele, pentru a evita suspiciunile și controlul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, care trebuie să răspundă „cerințelor” cetățenilor. „Un contribuabil care îşi plăteşte corect impozitele şi taxele se aşteaptă ca ANAF să-l întrebe pe unul de alături care nu-şi plăteşte taxele cum explică bunurile patrimoniale pe care le deţine”, a mai adăugat miercuri Eugen Şerban.

Principalele teme ale Codului Fiscal „rescris”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii