FacebookTwitterLinkedIn

Annabella Fabrica de Conserve Râureni și Fabka Group S.R.L. sunt două companii care activează în domeniul  conservării fructelor și legumelor. Fabrica Fabka ocupa 200.000m² de teren, în centrul Bărăganului.  Din aria totală, 40.000m ² sunt ocupați de cladiri, iar 120.000m² reprezintă terenuri agricole.

Potrivit termene.ro, Fabka este deținută de cetățeanul libanez Bou Karam Serge și de compania vâlceană Pionicostruct SRL. Compania a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 22,6 milioane de lei și are 134 de angajați.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia. De asmenea, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Annabella Fabrica de Conserve Râureni este una dintre cele mai importante linii de business din portofoliul familiei Mutu pe care aceasta a cumpărat-o în 2008.

Înființată în anul 1968, Râureni este unul dintre cei mai vechi și importanți producători de conserve și sucuri din legume și fructe din România. În 2020, Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA a înregistrat o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei, o evoluție de +33% față de cea din 2019 și un profit de peste 20 milioane de lei, raportând, totodată, un număr de 334 de angajați.