Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Ana Maria Mihăescu (NED Raiffeisen Bank România): „Greșelile celor care îndrăznesc costă mult mai puțin decât menținerea unei atitudini conservatoare”

Ana Maria Mihăescu, NED Raiffeisen Bank România și Director Executiv MedLife, a vorbit la Forbes reINVENT Summit ediția a III-a despre importanța culturii într-o lume dominată de urgențe economice și medicale.
ana maria mihaescu
Ana Maria Mihăescu, NED Raiffeisen Bank România și Director Executiv MedLife

 Cultura salvează. Cultura salvează într-o perioadă în care discutăm mai mult despre economie și pandemie.

Începutul acestui an, m-a prins într-o mare diversitate de operațiuni pentru că mă reinventam. Încercam să creez o mică societate de consultanță, specializată pe servicii financiare de nișă. După doi ani și jumătate avem, nu numai un cash flow pozitiv, dar am printre clienți pe un competitor al BERD-ului.

A trebuit să mă ocup de activitatea mea în consilii de administrație. Sunt membru în Consiliile de Administrație la societăți foarte mari, care au trebuit să răspund în mod foarte divers la impactul negativ al pandemiei.

Toate aceste societăți au pus impactul social deasupra oricărui criteriu. Am văzut cum MedLife a creat laboratoare de testări specializate cu care a ajutat sectorul de stat.

Acțiuni similare am văzut și la bănci.

Acestea au fost lucrurile de care m-am lovit în activitatea de zi cu zi. Biroul de acasă a devenit mai activ decât biroul meu din Bulevardul Dacia.

Pe lângă această activitate, am fost și o soție și o mamă de succes. Ca atare, am recuperat rețetele mamei, sunt expertă în dulceața de nuci verzi și în pelteaua de gutui.

Toate acest lucruri am putut să le fac numai pentru că m-am implicat extrem de mult într-o activitate pe care Organizația Mondială a Sănătății se focusează printr-un departament specific.

Astfel, la Muzeul Național de Artă din București, am început să edităm albume, Laboratorul Picturilor Împușcate, pentru care am creat o expoziție pe care v-o recomand.

Mi-aș dori ca această comunitate Forbes România să mă ajute să ne reîntoarcem la origini.

Așa cum spunea Mircea Eliade, în „Mitul eternei reîntoarceri”, îmi doresc ca Forbes, când va trimite felicitările de Crăciun din acest an, pe lângă felicitare să adauge și unul dintre albumele Muzeului Național de Artă. Există albume cu arta românească, albume cu arta europeană, albumele Muzeele Colecțiilor.

Cultura vindecă și avem nevoie de ea pentru a nu intra în depresie.

Despre business – recomandări

Am construit de la firul ierbii societatea mea de consultanță.

Greșelile celor care îndrăznesc costă mult mai puțin decât menținerea unei atitudini conservatoare.

Ceea ce primează înaintea profitului este mediu, guvernanța și socialul. Aceasta este rețeta succesului pentru România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii