FacebookTwitterLinkedIn

Pandemia generată de COVID-19 și explozia de cazuri din ultima lună  a accelerat adoptarea măsurilor de digitalizare şi a investiţiilor pe partea de Inteligență Artificială(AI).

Viitorul în sănătate se conturează în fața ochilor noștri cu progrese în tehnologia medicală digitală cum ar fi inteligența artificială, VR/AR, 3D printing sau robotică. Trebuie să ne familiarizăm cu cele mai recente trenduri digitale pentru a putea controla tehnologia și nu invers. Evoluția continuă a tehnologiei cauzează numeroase schimbări în toate domeniile, iar industria medicală nu face excepție și sisteme precum deep learning și machine learning ar trebui adoptate pe scară largă în viitorul apropiat.

Criza determinată de pandemie ne obligă să evităm pe cât posibil spațiile aglomerate, dar și statul la cozi, inclusiv în farmacii, astfel încât digitalizarea este o alternativă necesară. Încet, încet anteprenorii din sectorul sănătății și-au dat seama că fără ajutorul tehnologiei nu pot face față provocărilor întâmpinate în contextul actual.

 În HTSS am fost mereu focusați pe inovație, dar în acest an am făcut o prioritate din a ne sprijini partenerii și clienții să implementeze soluții digitale pentru business-ul lor. În momentul actual deținem peste 30% market share din piața de soluții software pentru farmacii iar DataKlas e-Commerce este soluția noastră pentru magazine online, ce poate fi funcțională în doar 10 zile.  Am reușit  să întâmpinăm nevoile clienților oferind farmaciilor posibilitatea de a-și extinde  relația cu pacienții la nivel online într-un mediu sigur atât pentru pacienți, cât și pentru farmaciști.

Am implementat deja câteva proiecte  complexe, iar echipa noastră a făcut față cu success tuturor provocărilor întâmpinate.  Un canal nou de retail farmaceutic este reprezentat de vendomatele specializate. Din ce în ce mai multe farmacii au început să pună accent pe inovație adoptând această soluție. În acest sens HTSS le-a oferit clienților vendomatul PharmaShop24 care este de fapt un sistem modular ce permite combinarea a două sau mai multe vitrine, cu module interactive ce permit interacțiunea cu clienții și cu sisteme de tip safebox pentru depozitarea comenzilor primite telefonic / online în farmacie.

Cred sincer că aceasta este singura cale de urmat. Tehnologia poate ajuta și de a îmbunătăți viața noastră numai dacă facem progrese și dacă suntem întotdeauna cu cel puțin doi pași înainte de ea. Dar dacă aderăm la această regulă, cooperarea dintre oameni și tehnologie ar putea duce la realizări uimitoare.