FacebookTwitterLinkedIn

Zexe Braserie își propune să redefinească conceptul de braserie interbelică, atât la nivel de meniu, cât și la cel arhitectural. În noul local Zexe, situat pe Bulevardul Aviatorilor, nr. 65, pot fi servite o serie de preparate culinare potrivite pentru micul-dejun, prânz, brunch sau gustări, dar „vedetele” meniului vor fi deserturile.

GALERIE FOTO: ZEXE BRASERIE

Zexe Braserie (7)

În spațiul cu elemente de inspirație mediteraneeană, dublat de o terasă, clienții vor putea servi prăjituri românești „istorice”, culese din cărți vechi de rețete și adaptate, până la dulciuri moderne, cu un stil original. Printre cele mai populare deserturi reinterpretate după rețete vechi se numără Take Ionescu, Carmen Sylva, George Enescu și Regina Maria, iar în curând și Bibescu și Principele Nicolae, ele fiind completate de deserturi de inspirație franțuzească Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons, prezente în cărțile de rețete românești încă din anul 1875. Deserturile sunt realizate din ingrediente atent selecționate, printre care Valrhona, un tip de ciocolată folosit de cofetari profesioniști din întreaga lume.

VEZI ȘI: Gustul dulce are o nouă locație – Casa Victoria Floreasca

La 26 de ani, Ana Consulea este  un nume cunoscut în lumea iubitorilor de dulce din București, după ce a studiat arta cofetăriei în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard. Aici, a avut șansa să învețe de la unul dintre cei mai buni cofetari artizani ai lumii, Eric Vergne, precum și de la alte nume mari ale cofetăriei franceze, Pierre Herme (zeul macarons) sau Miackael Azouz. După un an de cursuri intense, Ana s-a întors în România, reușind să își facă linia de deserturi cunoscută în restaurantul familiei, Zexe. De la stadiul de idee până la implementare a restaurantului său au trecut mai puțin de opt luni, Ana Consulea estimând o amortizare a investiției în circa doi, trei ani.

Ana Consulea

CITEȘTE ȘI: Forbes Small Business: Povestea unui business ce creează deserturi haute couture

„Conceptul Zexe Braserie este acela de a reda iubitorilor de dulce savuroasele prăjituri românești de care nu mai știe nimeni și a de a rafina gustul românilor pentru dulce. Zexe Braserie este, practic, o braserie interbelică, dar adusă în vremurile de astăzi, care să redea adevărata cofetărie românească, pierdută printre clătite cu Finetti, amandine din premix și ecleruri”, a declarat Ana Consulea, expert cofetar.