FacebookTwitterLinkedIn

În noul an școlar ce stă să înceapă medicii de familie propun ca programul „Cornul şi laptele” să devină „Masca şi dezinfectantul”. Mai mult, ei cer autorităților și renunțarea la birocrația adeverințelor de început de an școlar, informează Digi24.

Chiar dacă este important ca elevii să aibă parte de predarea materiei în mod direct, în sala de clasă, la fel de importantă este și igiena și respectarea măsurilor de protecție pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

În școlile din mediile rurale, mulți elevi locuiesc bunicii din cauza faptului că părinții sunt plecați în străinătate la muncă. Tocmai de aceea este important ca statul să asigure condițiile de igienă și de protecție necesare și pentru acești copii.

Gindrovel Dumitra, medica de familie, a explicat: „Educația reprezintă o prioritate, la fel ca și sănătatea, dar dacă învățământul ar pune în pericol sănătatea, atunci da, pe alocuri, acolo unde este cazul, aceste școli pot fi închise și trebuie trecut la regimul online. Dar nu la modul general. Dacă vorbim de județe cu număr redus de cazuri, în această situație copiii trebuie să meargă la școală și trebuie să învețe. Nu trebuie să avem o generație de sacrificiu. Este foarte important pentru acești copii să învețe atât materia pe care o au de învățat, cât și comportamentul în ceea ce privește măsurile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2”.