Cautare
, Staff

Modă |
|

În amintirea lui Sergio Rossi

Designerul italian de încălțăminte de lux, Sergio Rossi, a murit pe 3 aprilie, la vârsta de 84 de ani la Cesena, una dintre regiunile din Italia puternic afectate de pandemia COVID-19. Riccardo Sciutto, CEO-ul brandului, a anunțat decesul lui Rossi, potrivit Forbes. Au apărut speculații cum că ar fi murit din cauza noului virus.
sergio rossi

Născut în 1935, Rossi a învățat meșteșuguri fine de la tatăl său, cizmar de profesie. În 1951, a decis să înceapă lucrul pe cont propriu și și-a construit o fabrică în San Mauro Pascoli. Rossi și-a lansat un brand eponim, lucrând sandale tip Opanca pentru turiștii care veneau în timpul verii pe plajele din Rimini. Acest model de sandale a devenit destul de faimos în acea perioadă, pentru designul său simplu și elegant.

Pantofii pentru femei creați de Rossi sunt un exemplu unic de măiestrie italiană și de ultra feminitate. Feminitatea este cheia în acest domeniu. Pantofii lui Rossi erau sexi, dar rafinați. El a înțeles această caracteristică într-un mod mult diferit de concurență. Era ca și cum sărbătorea piciorul femeiii – pantoful fiind extensia naturală a acestuia. Rezultatul a fost divin. Pantofii lui Rossi necesită cel puțin 120 de pași independenți în procesul de realizare și aproximativ două zile de lucru, scrie Forbes.

Încălțămintea lui Rossi a fost folosită de designeri și vizionari faimoși, precum Dolce & Gabbana sau Azzedine Alaïa. Din neferice, Rossi le va lipsi multora, dar imediat oamenii își vor aduce de el pentru măiestria sa strălucitoare, pentru felul distinct de a privi lucrurile și pentru modul sofisticat în care a înțeles eleganța feminină.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii