Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

America Latină – Noul epicentru al pandemiei?

Epidemiologii Organizației Mondiale a Sănătății sunt îngrijorați de ritmul rapid de răspândire a contagiunii în statele din America Latină, numărul de decese dublându-se la fiecare două săptămâni, față de cinci luni, cum se întâmpla în Italia, informează BBC.
Coronavirus

Brazilia are peste 300.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, devenind al treilea cel mai afectat stat din lume.  Cu peste 212 milioane locuitori, Brazilia a înregistrat ieri cel mai mare număr de decese într-o singură zi, 1.188, situație care face ca totalul victimelor în cea mai populată țară a Americii Latine să fie de 20.047. Potrivit worldometers.info, cu 310.087 persoane infectate, Brazilia se află pe locul 3 în lume, după SUA (1.577.287) și Rusia (317.554).

În întreaga Americă Latină, virusul se răspândește cu repeziciune. Mexic, cu 128 de milioane de locuitori, are peste 6.500 de decese; Peru, cu o populație de 32 milioane locuitori, a trecut de 100.000 de cazuri, depășind China; situația este cu atât mai dramatică cu cât, în Lima, paturile de la terapie intensivă sunt ocupate în proporție de 80%, în timp ce în Santiago,  capitala statului vecin, Chile, gradul de ocupare se apropie de 90%.

Epidemiologii estimează că vârful pandemiei în America Latină va fi atins abia peste câteva săptămâni și se tem că sistemele sanitare ale țărilor din zonă vor fi copleșite de numărul mare de pacienți, cum se întâmplă deja în Ecuador, care înregistrează cea mai mare rată de deces din regiune, 17/100.000 locuitori.

Numărul de decese în Brazilia, Mexic și Peru se dublează la fiecare două săptămâni, spre deosebire de două luni în Marea Britanie și SUA, patru luni în Franța și cinci în Italia, anunță Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, citat de Mediafax.

Măsurile luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului au fost mai puțin severe  în Mexic și Brazilia, ambele state făcând recomandări, dar neimpunând obligativitatea respectării acestora, în timp ce președintele brazilian Jair Bolsonaro a minimizat în repetate rânduri gravitatea pandemiei.

Peru, Uruguay și Argentina au avut altă abordare a contagiunii, impunând măsuri obligatorii de carantină. Situația este sub control în Uruguay, însă Peru, deși a fost printre primele state din regiune care au impus carantina, se confruntă cu creșterea numărului de infectări.

Potrivit worldometers.info, în întreaga lume se înregistrau ieri 5.199.016 cazuri de infectare cu Covid-19 și 334.698 decese, în timp ce numărul pacienților vindecați era de 2.084.745.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii