FacebookTwitterLinkedIn

În urma încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ultimele 24 de ore, jandarmii și polițiștii au aplicat 181 de sancțiuni contravenționale, totalul valorii fiind de 142.400 lei, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Marți polițiștii au constat două infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal, informează Agerpres. Tot marți alte 61 de persoane nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei și autoritățile au introdus carantina instituționalizată pentru 14 zile.

GCS le reamintește cetățenilor că trebuie să țină cont de informațiile verificate prin surse oficiale. Românii întorși de curând din străinătate trebuie să se informeze în legătură cu perioada de izolare și carantinare necesare pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus. Aceștia pot afla mai multe informații și pot primi recomandări de la linia TELVERDE – 0800.800.358.

În spațiul european, până pe 26 mai, a fost raportat un număr total de îmbolnăviri de 1.361.100 de cazuri de Covid-19 în UE și Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino și Elveția.