Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Amenzi dure pentru Antena 3, România TV, B1TV și Nașul TV

cna-dc.jpg
CNA a amendat drastic lipsa de imparțialitate a televiziunilor Antena 3 (cu 100.000 de lei), România TV (cu 90.000 de lei), Nașul Tv și B1 Tv (cu câte 30.000 de lei) și a somat public Realitatea TV pentru modul în care au reflectat cazul arestării directorului general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, notează Media Expres.

Propunerea a fost făcută de Christian Mititelu și susținută de șapte membri ai CNA (Lorand Turos, Monica Gubernat, Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Călin Cristea). Alți trei membri ai CNA, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Laura Georgescu au votat împotrivă, susținând propunerea lui Florin Gabrea ca Antena 3 să fie amendată cu 200.000 de lei, România TV și Nașul TV cu câte 10.000 de lei și B1 TV și Realitatea TV doar somate public.

Narcisa Iorga a fost de părere că televiziunile au tratat diferit subiectul arestării lui Sorin Alexandrescu, cea mai gravă abatere fiind a Antenei 3. „Consider că s-a încălcat flagrant artcolul 43 din Cod (…) Nu a existat niciun element de echiliblu, imparțialitate, ci numai presiune asupra unor instituții ale statului, a afirmat Iorga, Antena 3 trebuie sancționată în mod vădit mult mai grav.”

Florin Gabrea a considerat că emisiunile Antena 3 s-au constituit într-un „atac la DNA, la justiție”.

În schimb, Christian Mititelu a spus că au existat încălcări grave și la celelalte televiziuni: „Am fost șocat de ce am văzut la Nașul unde moderatorul însuși e de o violență incredibilă”.

CNA a monitorizat subiectul care a fost reflectat de Antena 3, România TV, B1 TV, Realitatea TV, Digi 24 și Nașul TV în perioada 30 mai – 9 iunie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii