Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Amenzi de 360.000 de lei pentru unități de alimentație publică

În perioada stării de alertă, autoritățile au verificat peste 1.900 de unități de alimentație publică și au fost aplicate amenzi în valoare de 360.600 lei din cauza nerespectării regulilor de igienă, informează Agerpres.  
 aboneaza-te
shutterstock_751668916

În perioada stării de alertă, autoritățile au verificat peste 1.900 de unități de alimentație publică și au fost aplicate amenzi în valoare de 360.600 lei din cauza nerespectării regulilor de igienă, informează Agerpres.

Comunicatul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor arată: “În urma controalelor au fost aplicate 103 de amenzi contravenţionale în valoare de 360.600 de lei şi au fost emise două ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii. De asemenea, au fost reţinute oficial şi dirijate spre neutralizare 176 de kilograme de produse de origine animală”

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au început desfășurarea unei acțiuni tematice din 18 mai în contextul semnării ordinelor comune între Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, pentru verificarea cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică, informează Agerpres.

Astfel, până la 3 iunie 2020, inspectori au verificat 1.920 de obiective precum bistro-uri, unități cu livrare la pachet, cofetării, patiserii, cantine, magazine alimentare, supermarket-uri, unități de catering, cafenele, pizzerii, unități de tip fast food și restaurante. ANSVSA anunță că specialiștii își vor continua controalele cu această tematică pe toată perioada stării de alertă.

Printre lipsurile constatate se înscriu neefectuarea operaţiunilor de DDD în condiţiile legislaţiei specifice domeniului alimentar; neconformităţi privind întreţinerea şi igiena echipamentului de protecţie sanitară a personalului muncitor şi/sau legate de atestarea stării de sănătate a acestuia; neconformităţi legate de asigurarea trasabilităţii şi conformităţii produselor alimentare (etichetare, buletine analiză cu rezultate nesatisfăcătoare); nerespectarea normelor sanitare veterinare privind regimul termic conform indicaţiilor stabilite de către producător; manipulare şi depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare şi a ambalajelor, neconformităţi privind monitorizarea şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP; lipsa sau neaplicarea procedurii privind bunele practici de igienă în unitate (ex: spatii, echipamente şi ustensile de lucru, utilaje frigorifice aflate în conditii necorespunzătoare de întreţinere şi igienă).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii