FacebookTwitterLinkedIn

Dacă ai hotărât că vrei să îți amenajezi bucătăria într-un stil modern, noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile și greșeli de evitat. O bucătărie modernă este o bucătărie utilă, în care te poți mișca în voie și poți găsi repede lucrurile care îți trebuie. Este important să ții cont de anumite reguli înainte de a începe amenajarea.

 

Cum îți amenajezi bucătăria în stil modern

Stilul modern presupune de fapt o amenajare în care excesele trebuie să dispară. Trebuie deci să ai în vedere că o gândire pragmatică este o gândire sănătoasă în acest sens, însă designul este la fel de important. Găsirea unui echilibru între utilitate și estetică poate părea un lucru greu de făcut. Iată însă recomandările noastre: 

1. Evită aglomerarea spațiului

Optează pentru un mobilier de bucătărie compact, eventual într-o singură nuanță. Piesele de mobilier cu diverse modele pot crea senzația de aglomerare, în special dacă sunt de mari dimensiuni și ocupă mult spațiu. Un alt lucru important de care să ții cont este evitarea supraîncărcării blatului.

Poți depozita electrocasnicele de mici dimensiuni în dulapuri pentru a crea imaginea unui spațiu bine organizat, unde fiecare lucru are locul lui. Încearcă pe cât posibil să nu lași la vedere decât lucrurile pe care le folosești zilnic, precum șervețelele sau oliviera. De asemenea, poți investi în cutii și recipiente de depozitare special fabricate pentru bucătărie.

2. Alege masa și scaunele potrivite 

Masa și scaunele sunt importante atât din punct de vedere estetic, cât și practic. În funcție de tipul de spațiu de care dispui, poți alege din numeroase modele de scaune pentru bucătărie pe cel care se potrivește cel mai bine cu restul încăperii. Pentru un stil modern, ar fi bine ca acestea să corespundă nuanței mobilierului de bucătărie. 

Dacă dispui de un loc îngust, evită mobilierul masiv cu aspect greoi care va diminua și mai mult spațiu. În schimb, poți opta pentru o masă pliabilă și scaune ce pot fi depozitate cu ușurință lângă ea. Pentru o bucătărie spațioasă, masa poate fi mai voluminoasă, fără însă a-ți reduce din spațiul de mișcare. În orice caz, este important ca acestea să satisfacă nevoile tale și ale familiei, dar și să creeze un efect armonios în bucătăria ta. 

3. Optează pentru alb

Culoarea alb oferă multe avantaje unei bucătării, în special dacă se găsește într-un apartament sau o garsonieră. Albul creează iluzia expansiunii și mărește vizual dimensiunea camerei, lăsând impresia de spațiu vast și reconfortant. Pentru o bucătărie modernă, poți opta pentru mobilier complet alb sau o combinație de alb și nuanțe deschise.

De asemenea, în funcție de gresia și faianța alese, este important să existe un contrast plăcut între mobilier și restul camerei. Pentru un decor modern este recomandat să eviți piesele multicolore sau foarte încărcate. Optează pentru lucruri cât mai simple, într-o singură nuanță, care să se potrivească decorului tău de-acum minimalist. Albul sugerează de asemenea un sentiment de deschidere și liniște, în comparație cu nuanțele închise și sobre.

Amenajarea unei bucătării în stil modern presupune câteva strategii pe care să le analizezi cu mare grijă înainte. Principiile sunt simple, însă: gândește pragmatic și simplu, după care poți adăuga un strop de personalizare prin diverse decorațiuni specifice. Astfel, bucătăria ta va deveni un spațiu mult mai plăcut și primitor.