Cautare
, Contributor

Tech |
|

AMD negociază preluarea concurentului Xilinx

Advanced Micro Devices poartă negocieri pentru a cumpăra producătorul concurent de cipuri, Xilinx,  într-o preluare care ar putea fi evaluată la 30 de miliarde de dolari.  
amd cip

Acordul ar putea fi finalizat săptămâna viitoare, însă cei din cercul negocierilor nu vor să dea informații publice, Wall Street Journal fiind primul care a scris despre această tranzacție.

Preluarea Xilinx i-ar oferi directorului executiv al AMD, Lisa Su, mai multe  pârghii în lupta cu rivalul Intel Corp pe piața componentelor de calculator, relatează Bloomberg. Mai mult decât ațât, achiziționarea Xilinx, care produce cipuri programabile pentru rețelele fără fir, ar ajuta, de asemenea, AMD să se extindă pe o nouă piață, la fel cum operatorii de telecomunicații cheltuiesc miliarde pentru a construi rețele de generația a cincea sau 5G.

Cipurile unice Xilinx 

Xilinx, cu sediul în San Jose, California, realizează un tip unic de cip, funcția sa putând fi modificată de software, chiar și după ce a fost instalat. De altfel, cipurile Xilinx au fost folosite în mod istoric în echipamente de telecomunicații, dar treptat compania s-a extins în domeniul produselor utilizate pentru a accelera sarcinile de lucru, cum ar fi inteligența artificială.

Reprezentanții AMD și Xilinx au refuzat să comenteze, notează Bloomberg.

Acțiunile Xilinx s-au închis joi la New York la 105,99 dolari. Aceasta îi conferă o capitalizare de piață de 25,9 miliarde de dolari, aproximativ un sfert din valoarea AMD. De asemenea, acțiunile AMD din Santa Clara s-au închis la 86,51 dolari.

Interesul AMD față de Xilinx reflectă cererea tot mai mare a furnizorilor de servicii cloud, cum ar fi Amazon și Google Alphabet.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii