Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

AmCham România trage un semnal de alarmă cu privire la amnistia fiscală pe care Guvernul intenționează s-o promoveze

Camera de Comerț Americană în România trage un  semnal de alarmă că o măsură de anulare a penalităților de întârziere datorate și neachitate la 30 septembrie, neînsoțită și de o măsură de stimulare fiscală contribuabilillor care plătesc la timp, nu va avea efectele necesare accelerării conformării voluntare.
Guvernul Romaniei

Membrii Camerei de Comerț Americană în România (AmCham România) consideră că absența unei asemenea măsuri de stimulare fiscală încurajează perpetuarea distorsiunilor în comportamentul contribuanbililor în ceea ce privește plata la termen a obligațiilor fiscale ce le revin. Totodată, membrii AmCham reconfirmă angajamentul de a colabora cu toate părțile implicate pentru a realiza o reformă durabilă a cadrului legislativ fiscal, în vederea creșterii de conformare voluntară.

Guvernul intenționează să adopte Proiectul de lege referitor la amnistia fiscală conform căruia persoanele fizice, juridice, ONG-urile, PFA-urile precum și companiile aflate în insolvență care înregistrează la 30 septembrie datorii către bugetul de stat ar putea fi scutite de penalitățile de întârziere aferente dacă achită până la 31 martie 2016 obligațiile principale de plată.

„REGIZOAREA” DE LA AMCHAM

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 200.000 de locuri de muncă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii