Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

AmCham România susține menținerea Pilonului II de pensii private

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) îşi exprimă sprijinul pentru menţinerea sistemului actual de pensii private, acesta asigurând îmbunătăţirea calităţii vieţii viitorilor pensionari români, se arată în comunicatul de presă difuzat de instituție.
 aboneaza-te
image description

AmCham Romania a transmis decidenţilor un punct de vedere prin care susține importanța menținerii Pilonului II de Pensii, prin intermediului unei scrisori semnate și de Consiliul Investitorilor Străini.

„În numele celor peste 430 de companii membre – americane, internaţionale şi româneşti – ce susţin prin activitatea lor economică peste 250.000 de angajaţi români şi familiile acestora, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la orice măsuri şi politici ce ar putea afecta bunăstarea angajaţilor atât în perioada vieţii active, cât şi ulterior, la pensie, şi ar reduce în acelaşi timp potenţialul de dezvoltare a pieţei financiare româneşti. În mod specific, AmCham România îşi exprimă susţinerea pentru menţinerea actualului model de funcţionare a sistemului de pensii administrate privat, fiind un sistem de asigurări cu o sustenabilitate dovedită pe termen lung şi o premisă fundamentală pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii viitorilor pensionari români”, se precizează în comunicat.

Conform AmCham, numai în primii 10 ani de funcţionare a Pilonului II de Pensii, peste 7 milioane de români au economisit aproximativ 9 miliarde de euro, 15% din această sumă reprezentând beneficiile investiţiilor realizate de administratorii fondurilor de pensii private.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este una dintre cele mai reprezentative asociații ale comunitatii de business din România, reprezentând interesele a peste 430 de companii americane, multinaționale și românești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii