Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

AmCham: PNRR, o oportunitate istorică pentru România în recuperarea decalajelor majore

Camera de Comerţ Româno-Americană (AmCham) are convingerea că PNRR are potenţialul de a deveni un nou T0 pentru România, doar dacă implementarea sa este prioritizată la toate nivelele administraţiei şi gestionată responsabil, coerent şi profesionist.
image description

Companiile au confirmat aproape în unanimitate că stabilitatea și predictibilitatea cadrului politic și de reglementare au impact direct asupra deciziilor operaționale și de investiții, majoritatea indicând că actuala instabilitate politică influențează deciziile de investiții, iar îngrijorarea cu privire la evoluția indicatorilor macroeconomici – inflație, rata dobânzii, este în creștere.

Un procent de 38% dintre oamenii de afaceri participanţi la un sondaj de opinie realizat în această lună consideră că actualul climat investiţional din România este unul precar, în timp ce în luna iulie procentul membrilor AmCham care considerau climatul de afaceri precar era de 14%, potrivit unui comunicat remis miercuri de organizaţie.

De asemenea, doar 23% dintre respondenţii sondajului realizat în septembrie consideră că actualul climat de afaceri este unul foarte bun, în scădere faţă de cei 49% care răspundeau astfel în luna iulie

„Într-o mare de incertitudini, cert este că PNRR reprezintă o oportunitate istorică pentru România și trebuie să fie începutul unui parcurs accelerat și susținut în direcția recuperării decalajelor majore în domenii strategice și a dezvoltării sustenabile a economiei și societății românești”, mai spun reprezentanții AmCham.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii